Monday, 22 October 2012

SNE Kapsul untuk Morning Sickness, Nak tahu kenapa?

Lagi  slot laluan untuk link Beutskin Essense, satu info menarik yg sy dapat masa ikot Kursus SCS di HQ SNE Sabtu lepas sy kongsi di sini. Tentang hubung kait di antara SNE Kapsul-Morning Sickness dan Air.



Petikan dari link di ats Morning sickness sering terjadi kepada sebahagian besar ibu-ibu mengandung. Ada ibu-ibu mengandung yang mengalaminya di awal usia kehamilan sahaja dan ada pula yang mengalaminya sepanjang proses kehamilan.Deria bau mereka pada waktu ini juga menjadi lebih kuat.

Malah morning sickness boleh dikatakan sebagai cabaran besar dalam proses kehamilan itu kerana ia memberikan  rasa loya dan muntah yang menimbulkan rasa tak kena kena, tidak selesa dan tidak bermaya untuk menjalankan tugas harian seperti biasa. Anda digalakkan makan makanan yang rendah karbohidrat dan susu pada ketika ini..

Selalunya bagi ibu-ibu mengandung yang mengalami penghidratan yang teruk mereka akan dimasukkan ke hospital untuk dimasukkan air ke dalam badan.Kenapa? Ini kerana morning sickness disebabkan oleh peningkatan paras hormon dalam darah dan toksid di dalam badan yang tidak dapat disingkirkan.

Maka kerana itu apabila mereka dimasukkan ke hospital, rawatan yang diberikan adalah dengan memasukkan air ke dalam badan. Selain mengatasi penghidratan air juga mampu bertindak sebagai agen detoksifikasi. Dengan pengambilan air secukupnya segala toksid dan racun di dalam tubuh akan keluar dengan mudah. Ini juga akan membantu hati dan ginjal dalam proses penyaringan. Malah air juga menjaga tubuh agar berfungsi secara optimal.

Bagaimana SNE Kapsul membantu?

SNE Kapsul boleh diambil oleh ibu mengandung malah bayi juga.

Ia bertindak menyingkirkan toksid di dalam badan (spt fungsi air dlm kontaks ini, air bertindak sbg agen detoksifikasi di dlm badan).
Ia juga mampu menyeimbangkan hormon & masalah kewanitaan.
InsyaAllah.


Masa google sy terjumpa gambar nih, Credit to testimonysne.
Cantiknya Adira AF tu.


Saturday, 13 October 2012

Berkarya dengan Kopi & Teh

Huhuuu apa punya tajuk, tapi mmg ada citer di sebaliknya. Jap gi sy citer, skrg nk citer benda lain dlu. Ingat lg ttg entry sebelum nih sy ada cerita pasal regression Emir. Hari nih terapi ok minggu depan xok, sekolah pun sama ari nih xok esok mungkin ok.

So hasil perbincangan dengan cikgu sekolah nya kerana behaviour tu beterusan, xnk duduk diam mcm ada sesuatu yg nk tp xdpt nk sampaikan. Andaian terbaru kami behaviour xmenentunya tu ada kaitan dengan sakit gigi nya. Ya sy perasan ada masa dia mcm nangis then mintak sy masukkan jari dlm mulutnya then dia gigit. Masa gosok gigi pulak dia dah xnak gosok. Ddulu masa kecik Emir ada sensory issue susah gosok gigi then bila besar dah ok now xok balik. Bila sy perhati btl2 gigi gerahamnya mmg ada lubang, dari situla agaknya rs xselesa dan sakit gigi dia dtg.

Cabaran sy mcmmna nk bwk dia ke dentist klau dia mmg xdok diam dan xnak org belek giginya. Alternatif yg sy nampak kena bius bg pengsan dlu br boleh tampal/cabut giginya. So menapak lg sy ke klinik pergigian terdekat bg mendapat referral letter ke hospital bsr. Klinik2 gigi kecik2 nh mmg xde bius xsedar nh yg ada hospital bsr2, rs cam xmampu plak bila imagine kos nya tu nk bwk ke private hospital bukan sikit gigi yg rosak.Nasib baik dapat tarikh  appoinment cepat dgn dentist minggu depan sj, mudah2han selesai la bab nh.

Berbalik kepada tajuk, sejak akhir2 ini Emir suka bermain dgn powder, xkira la teh, kopi, milo, gula nasib baik bedak belum lg. Penat sy kena sembunyi semua tu, tiap kali nk guna bwk keluar dr tempat persembunyian. Sy xterkejut dan sy xmarah sgt tp kalau dah berterabur satu bilik, mmg hangin satu badan,hehee.

 Puncanya sensory issue, bila dia bermain dgn pelbagai tekstur powder nih akan beri ransangan utk sensory inputnya. Samalah kesnya kita kecik2 suka main bedak dan kalau kita perasan masa kita shopping baju di supermarket ada masa ketika kita melewati satu rak baju ke rak baju yg lain tangan kita akan kita depakan untuk sentuh baju2 tu masa berjalan, kan:) Ada barang pembelajaran di sekolah Montessori yang terdiri dari fabrik pelbagai tekstur kain, mcm satin, cotton, polyester etc utk ransang sensory input ini.
Satu hari slps balik dari ambil Myra sekolah, sy terkejut tgk Emir sepahkan kopi dan teh di bilik. Geramnya mama, masa tu sy marah2 sambil membebel terus amik penyapu nk sapu, pastu masa tgh sapu tu br saya perasan la anak aku lukis sesuatu rupanya, apa dia?

                                                                It's a clown
Another clown,hehee terus sejuk sikit hati yg bengang td, nk tergelak pun ada time tu.

But ia nya xberakhir di situ esok tu nah ada lg,huhuuu
Kali nih dgn Chocolate spread plak nasib baik dia xcapai yg Nutella tu dia amik satu yg mmg dia xnak.
Esok2 ada lg kali nih dengan peanut butter plak sj sy bukak tudung botol kasik dia colek sikit dgn jari nk makan, pastu sy sambung keje update web,hehee bila saya pusing belakang tgk2 habis dia dh calit lantai,grrr kali nih xlarat nk amik gambar dh;p


Beutskin Essense Rahsia Kulit Gebu Adira AF

Selingan dari link baru saya Intan SNE sebagai stokis mobile Beutskin Essense satu produk yang sedang hangat diperkatakan.

Testimoni dari Adira AF sebagai pengguna. Jom cuci mata tengok perubahan ketaranya dulu dan sekarang.

Ini pic Adira AF ketika kecik

Dan ini pula ketika mula menyetai Akademi Fantasia(AF)

 Dan terkini 2012 tampil lebih cantik dan menyerlah, dah macam mat salleh,heheee


Menurut En Azrin kepada saya, individu yang memperkenalkan Adira kepada Beautskin ini,
Adira mengamalkan Beutskin Essense, SNE Kapsul dan Excel Tea pada permulaan dan kemudian meneruskan dengan Beutskin dan SNE Kapsul.
Nak jelas lagi, cuba lihat ini.

Ramai lagi artis lain yang turut mengambil Beutskin.

Di antaranya Siti Saida (kakak Dato Siti Nurhaliza), Isma AF, Stacy AF, Angeline Tan( pelakon komedi), Heliza Helmi dan banyak lagi.


Berminat untuk mencuba atau ingin menjadi STOKIS MOBILE Beutskin Essense, sila hubungi 019-209 7719 (Intan) untuk maklumat lanjut.