Wednesday, 20 June 2012

Cameron Highland

Saya suka pegi Cameron. Entahlah rs cam holiday kat luar Mesia kot,jauh sikit kahkahh..Pegi beberapa minggu lepas 1st weekend cuti sekolah. Tak sangka org seramai ini. Bertolak dari KL pun dah lewat ptg lepas balik SI worksop, masa mendaki bukit tu dah gelap, jammed dekat dkt 2jam utk jarak 2km,sampai puncak Tanah Rata pukul 11+ mlm, hotel, inn, sumer penuh, puas gak mencari. Pump minyak tutup kul 12. Hahaa... ada pengalaman br kitaorg kat sni. Ramai yang terkandas kat atas mlm tu termasuklah kami. Lucky Emir behave sepanjang mlm. Sungguh bizi kete2 bersimpang- siur mencari inn, apartment dan hotel. Bilik yg tinggal penhouse RM700/night,huhuuu xsanggup.

Sok pg check in Jasmine hotel, then kuar ronda Cameron. Kitaorg pegi tempat yg xpenah sampai lg.  Destinasi kami lepas brekfes adalah Strawberry Farm.
Cheesee
 Segar bunga Cameron,cantik. Zahirah berposing spt yg disuruh mama:)
'Zahirah letak jari kat pipi buat muka kiut,ok'.
Little Oz
                                Emir enjoy tgk ikan berenang
                                Fresh lettuces

Ada jgk cactus di sini. Saya suh Emir touch bulunya. Nak kenalkan dia dgn pelbagai rasa, kasar,  licin, halus, tajam, etc. Baik utk sensory, lebih exploring.

                                Sedap mata memandang


                                4 of us, ohh mna sorang lg
 Habit Emir suka berbaring bila di bawa keluar. Happen to some ASD. Bila penat, overload, nk sesuatu xdpt, atas lantai, atas meja sy berbaring.Kalau jd alamatnya kena dukung la.
 Dgn cik suami aka cameraman:)
 Menu kat sni sedap, dan berpatutan jgk. Semuanya berasaskan straberries. Menu dlm gambar tu xsampai pun RM20.
                              I like. Cedap.

 On the way balik sy singgah beli pokok. Ada periuk kera nih, bsr kan. Walaupun byk dah pokok yg dah dibwk balik sblm nih  mati coz faktor cuaca yg berbeza tp cik suami ckp sy xpenah serik,hahaa..

4 comments:

Yong Kamariah said...

Salam Intan and Emir and semua in da family..
Best naik Cameron kan? akak, masa 2nd week cuti sekolah naik gek atas, stranded berjam2, kecewa punya pasal last week akak pegi lagik siap bermalam, kira kada' lah tu haha...
p.s : Luckily therapy SI ada kt sekolah Ammar, they hire cikgu therapist dr luar, tiap bulan bayar lebih kurang RM125

intan said...

Betul ramai sgt naik atas tu, agaknyer sume org rs mcm kat obesi,kehkehh.Mmg penat klo jam tu dah la kws berbukit. Xdak pilihan time tu nk harung turun, tangki dah kosong, pump minyak plak tutup tghmlm, ramai la yg tdo sepanjang jln, tdo surai, kitaorg bermlm sblh pump myk, sok pg terus isi.ahak2.

Bgs la sek ammar tu, kat mna eaa, sek apa tu. Sume ada. Dah lama sy nk tanya nih, Ammar blk sek transit kat mna, sek sampai kul bape eak.

Yong Kamariah said...

Intan, ammar sekolah kt Sri Kelana, Kelana Jaya. Now ada terapi renang, speech, OT, SI, berkuda dan boling, taekwando.... Masuk 7.30 balik kul 1, ammar transit kt nursery yg saya dah hantar dkt 10 thn dahhhhh, blk sekolah naik bas sekolah biasa yg akan hantar dia kt nursery, pembantu sekolah akan tunggu budak2 ni sampailah van/bas sekolah sampai, jadi x risau sgt...driver van sekolah pun tau keadaan anak akak so dia pun alert

intan said...

Ooo bunyi mcm private school je, sure mahal. Kalau ada satu kat Wangsa Maju alangkah bagusnya. Bertuah akak dpt sek, tempat transit, dan driver van yg faham keadaan kita mcm tu. Rata2 sy dengar dr kwn2 tempat transit dan bas sek xnak amik anak2 yg perlu pengawasan nih, nk keja mudah je,huhuu..