Saturday, 20 August 2011

?

Kejap je dah 20 hari Ramadhan berlalu. Tahun nih puasa rasa penat sikit. Dah biasa buka puasa awal tup2 thn nih lewat, mmg terasa sgt. Raya? Kenapa sy tak excited nak raya, masa zaman bdk2 dlu je excited tahap gaban ,huahahaa..
    Baru2 nih sy ada contact member lama masa kelas ABA dulu. Saje tanya perkembangan anaknya macmmna. Terkejut bila tahu improvement positif anaknya yg drastik, tak sangka dalam masa beberapa bulan EIP dah byk kelemahan ank autistik yg boleh diperbaiki, Bg hope dkt sy, dan parents autistik diluar sna juga, yg benda nih posible. Kelemahan nih posible untuk diubah walaupun laluannya panjang:( Anaknya sebaya Haziq juga, masuk intervention program dgn kelemahan yg mcm ank autistic lain. Kurang eye contact, tak pandai pointing, tak pandai imitasi, tak pandai main bersama org lain, tak faham arahan, dan yg penting sekali takde speech. Skrg semua tu dh overcome dan dah boleh bercakap byk word. Ble panggil ayah, mama, kakak, etc (nampak mudah kan, sbb zahirah umor sethn pun dh ada word nih, tp inilah apa yg  autistic kids have to struggle with except those with aspergers syndrom)
     Sy tumpang gembira dgn berita tu, sedikit sebyk memberikn sy hope, benda nih possible utk diubah. Itu yg penting. Tp jauh di sudut hati sy frust jgk sbb level tu tak sampai lg pada Haziq. Walaupun byk improvement nya sy dah nampak, tp speechnya masih blom di situ. Arahan pn masih byk yg tak difahami. Sy tahu betapa sukarnya ST, OT dan cikgu sekolahnya nk mengajar anak ini bila level pemahamannya masih blom di situ. Sian anak aku:( I hate autisme. Kalau sy kaya raya mmg sy hantar Haziq ke early intervention yg sama dgn member tu di Bangsar. Tp sy tak mampu, mesti ramai yg terkejut kalau sy ckp yurannya RM10,000 sebulan. Seperti yg kita maklum, early intervention nih sesuatu yg kita kena konsisten, sebulan dua tak menjamin hasil. Perlu konsisten walaupun dah nampak hasil. Member sy mmg nekad buat loan utk byr yuran sek anak. 35 jam seminggu mna nak ble compare result dengan sek Haziq yg 3jam seminggu,huhuu tahu takpe. Haku lar yg perlu rajin buat sendiri di umh. Betapa autisme ini telah mengubah my entire life and family.
       



Sunday, 14 August 2011

Promosi Raya

Salam Ramadhan...Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua rakan blogger, semoga ramadhan kita tahun ini lebih baik pengisian dari sebelumnya. Bonus untuk rakan blogger, promosi sepanjang ramadhan sahaja. Memandangkan saya sudah menjadi agen sah untuk beberapa produk kesihatan, maka saya nak jual harga diskaun bersempena pra pembukaan website barangan kesihatan saya ( akan dimaklumkan sikit masa lagi). Harga nih anda takkan dapat di mana-mana dan hanya sah sepanjang bulan puasa sahaja. Enjoy-----<@

1. Produk penjagaan muka yg tengah top sekarang EUMORA
Sabun nih mmg ble tahan harganya tapi testimoni byk bagi feed back tip top. Di dalam gambar dia atas adalah 3x25g.
Harga untuk 1x25g
Harga biasa:RM95 each
Harga Offer: RM75 each atau 2x25g RM140 (Jimat sehingga RM50)

2. Makanan penguat minda EXAMO CKM500

Harga biasa: RM56 (Semenanjung Malaysia), RM 61 (Sabah Sarawak)
Harga Offer: RM46 Semua (Jimat sehingga RM15)

3.Examo Econopack
Pek economi mengandungi examo CKM500 dan examo CKM500 plus. Pemakanan homopathy untuk mencerdaskan minda.
Harga biasa: RM80 (Semenanjung Malaysia), RM88 (Sabah Sarawak)
Harga Offer :RM70 Semua (Jimat sehingga RM18)

4. Glutacol Collagen

Minuman collagen glutacol yg sedang hangat di pasaran untuk mendapatkan kulit yg lebih anjal dan gebu.
Harga biasa: RM70
Harga offer: RM62 (Jimat RM 8)

5.  Cocoa Collagen Powder Plus
Lagi satu minuman kesihatan yg banyak mendapat feed back bagus di board forum. Rasa yg enak dan harga mampu mantain, untuk mengembalikan keremajaan wanita yang yg mula mengalami penenuaan bermula umur 25thn.
Harga biasa: RM59.90
Harga offer: RM 49.90 (Jimat RM10)
p/s: Sila tambah RM6 untuk pos laju di dalam Semenanjung Malaysia dan RM10 untuk pos laju di Sabah dan Sarawak, TQ. Sila email chesoraya007@yahoo.com untuk sebarang order.
p/s: Cash on delivery untuk pembelian RM100 ke atas sekitar Wangsa Maju, Setapak dan Ampang.

Jika anda pengguna produk ini rebutlah peluang harga runtuh ini, regular customer akan menerima potongan harga istimewa di dalam website baru nanti, Selamat berpuasa.