Sunday, 26 December 2010

Pasport

Gambar terbaru Zahirah 8bln. Background belakang tu cam lain je  kan mna taknyer studio kat umah siap ada tangan mama nya sekali dengan necklace kakak maira sumer saya pakai,kahkahh. Sampai konsulat dia nak background biru, mmg sy dh agak tp kalut nk cpt xsempat ayah nk edit background. Asalnya nk buat surat pelepasan je nk kuar Australia tanpa pasport tp cam alang2 plak org kat konsulat ckp diaorg ble buat yg sementara punya balik terus convert jd yg betul. Zahirah skrg makan makin kuat pg, tghari dan mlm mama suap bubur ayam, xpenah xabis.  Masih belum merangkak, posisi dh ada tp time nk gerak tu menyusur balik. Masih fully brestfeeding kalau susu formula tu dia nak termuntah bila minum. InsyaAllah akan dicuba penyusuan ekslusif selama mungkin, mungkin ini ubat mujarab menghalang autism berdoa je la walaupun sy yakin dan pasti sebahagian bsrnya faktor genetik. Semasa Haziq dahulu sy dh cuba sebaik mungkin memberikan antibodi yg terbaik utknya menyusukan badan sehingga 2thn lebih. Mmg dia jarang demam. Sungguh itu bkn penyebabnya. Masa campur dgn formula milk ketika umurnya hampir satu thn, itupn dia xbyk minum sgt sanggup berlapar tunggu mama balik. Ada masanya ketika keje masa rehat ayah bwk Haziq utk disusukan. Zaman itu sumer dh berlalu, memori berharga suka duka Perth. Membuka episod baru kehidupan baru di Malaysia. Haziq prioriti utama skrg terapi sepatutnya patut diberi, cita2 sy yg terpendam sudah jatuh entah ditangga keberapa sy dh xheran biar Allah yg tentukan.