Wednesday, 18 August 2010

Hepi 3rd birthday

17.08.2010 genap 3thn umur Haziq. Memori 3thn dlu masih segar dlm ingatan, saat indah Haziq dilahirkan pengalaman berharga yg tiada tukaran gantinya. Cpt sungguh masa berlalu semoga sy berjaya memberikan didikan dan kasih sayang yg terbaik utk anak2 ku. Ya Allah kurniakan la aku kesabaran dan ketabahan dlm menjaga amanahmu ini.
August 2007 Maira and Haziq


May 2010 Maira and Zahirah
Gambar raya lama. Sy suka tgk gambar nih:)
video
Ini video aktiviti Haziq mengopek mandarine, sungguh kusyuk.
Sy xpernah berhenti mengharap, menanti dan bersabar, bercakap la nak.

Wednesday, 11 August 2010

Ramadhan karim

Selamat berpuasa kpd semua saudara muslim dan muslimat sekalian. Esk khamis secara rasminya majoriti muslim di Perth nih mula berpuasa. Tp ada yg dh mula berpuasa ari nih, especially org arab syiah di sni. Kalau diaorg tanya sy puasa x ari nih sy ckp puasa jer,hehee walhal esk br nk mula kang ckp xpuasa byk plak keje kena suh buat,kuikuii.. Harap2 sy dpt puasa penuh lg thn nih, wlpn risau juga bdn xtahan sbb menyusukan anak, mudah letih, InsyaAllah ble. Dh lama sy simpan cita2 nk buat kuih raya especially almond london dan tart nenas. Haziq suka mkn almond london. Kalau dia mkn almondnya tu dia tinggal bkn xsuka sbb dia igt yg tu biji tu pasal xmakan,kehkehh. Mcm thn lps wlpn bhn utk almond london dh ready tp x buat2 juga, ntah angin malas mna yg masuk. Thn nih mmg sy xde cita2 langsung nk buat kuih raya:) bagus punya bini.
Gambar lama masa trip ke Melbourne Disember lps. Melbourne city, sungguh sibuk sempat round sehari je sbb masa suntuk.

Di 12 Apostle Melbourne. Salah satu tarikan menarik di Australia.

Sunday, 1 August 2010

3 months old

Bermula dgn nk memasukkan video tp berakhir dgn tukar template. Ini gara2 cara remove xbetul sampai ada byg2 video yg dh diremoved sehingga mengganggu tulisan, so sy tukar template ln je wlpn hati mmg dh berkenan dgn yg lama tu. Nak updated gambar Zahirah 3 bln skrg. Sgt murah dgn senyuman. asal kita acah je senyum la dia. Satu benda yg sy noticed xde masa Haziq ddulu nih. Kalau ada pn mungkin kebetulan kot, xpn dia senyum sorang2 je. Harapnya ini petanda baik utk sy, Amin..
Bkn senang nk dpt pic berempat mcm nih, xdpt berlima dgn cameraman berempat pn jd la.Bunga merah nih ada masa winter je, jd tempat main dan hinggap burung. Kalau lalu dr tepi jln mmg cantik view pokok nih.