Saturday, 3 October 2009

Eid Mubarak

Sorry sy selalu terlepas ketapi(ish...ishh....mna dtg 'saya' plak nih,ahh suka ati i ler nk guna apa), org dh berminggu raya saya br nk ucap selamat hari raya. Anyway selagi kita masih dibulan syawal yg mulia ini maka suasana kehangatan raya tu masih ada. Br seminggu balik, penat pn masih berbaki, letih menapak dr johor ke kedah dlm masa seminggu tp sy tahu ramai lg diluar sna yg mcm tu jgk, sbb cuti sekolah seminggu je so sumer org pn rushing gak. Mujur xjam terok dlm perjalanan dgn kete yg memenatkan wpn i xdrive,kehkehh..Sblm balik Msia harituh sy dikejutkan dgn berita yg telah membuatkan hatiku ini berbelah bahagi. Persoalan yg telah terjawab, wpn pd mulanya terdetik juga dihati bagaimna perjalanan baki setahun setgh aku disini nnti. Adakah aku akan dihantar pulang bersama anak2 ke Msia baki 6bln terakhir tu,iskiskk.....sbb elaun dh xdpt and incase aku dh xkeje takut xdpt survive atau sebaliknya. Walaupn selama nih aku keje suka2 je elaun yg kami dpt Alhamdulillah cukup xpenah lg xcukup mkn. Namun hati yakin menyatakan setiap anak didatangkan dgn rezeki masing2 dan ibubapa hanya menumpang rezeki mereka sy terima dgn penuh kesyukuran rezeki drNya. Kuranglah kegusaran dihati krn sy bercita2 nk menghantar Maira ke islamic school yg pastinya memerlukan sedikit peruntukan. Harap2 adalah rezeki sy utk teros berkeja selagi mampu. Seminggu dua sblm blk raya arituh, sy risau jgk bila memikirkan perut yg buncit,mna nk pakai baju kawin yg kebaya tu, hahaa...masa tu hb dh compare2 jgk asal perut sy lg bsr dr dia, bila check2 dia ckp lemak nih. Pastu sy pn buatla sit up adalah beberapa mlm 50x sekali sblm sy give up. Terpikir jgk nk kuarkan tungku besi yg elok tersimpan dlm almari tu, pemberian mama masa dtg melawat sy bersalinkn Haziq dlu(jgn xcaya i ada tungku kat sni yg dh berbakti kpd 2 lg rakan yg ln). Pastu sy perasan ada rs loya sblm buat test sendiri. Tp sampai skrg sy xtahu bape bln sbb sy xdtg period sejak bersalikn Haziq dlu dh 2thn. Dgn scan shj dpt anggarkan duenya itupn anggaran saiz je tp itu la sumber yg sy ada. Bln 12 lah scan kat Mahsuri ble nampak gambar baby. Sy ada ckp kat hb printer kt nih ada ink color x sbb sy nk print gambar baby kiut2 skt cam omputih tu. Dia suh je sy usha muka Haziq tu lama2 hahaa..... tp sy nk baby perempuan.



Gambar diambik di King's Park sblm balik Msia ari tuh. Raya tahun nih dlm musim spring. Sejuk dan nyaman je. Ini gambar bunga2 liar di King's Park.