Saturday, 12 September 2009

Ramadhan kareem

Sejak puasa nih xpenah lg aku update blog, bygkan la baper punya malas daa, sibuk, malas dan penat. Mna taknya lepas bukak puasa pkl 6, isya' kul 7.15 mlm then kul 8.30 dh rs lewat sgt dah sumer tdo so aku pn tarik selimut la. Mcm automatik plak bdn lengoh2 mcm mtk rehat,hahaa...So bila jd mcm tu mmg alamat esok pgla br aku masak utk esok punya berbuka.Selagi masih dibulan puasa wpn dikira lewat sgt nk wish tp i still nk ucapkan selamat berpuasa kepada umat muslim sekalian semoga tahun ini ibadah kt lebih baik dr sebelumnya, dlm kt mencari keberkatanNya. Nnti nk raya nih aku kuarkn satu lg entry raya pulak:).Anyway thn nih kami balik Msia beraya ada urgent skt, wpn tiket bln dis. nih dh kompen ke kl. Seminggu je balik nih kira cukuplah.Sejak puasa nih aku minat sungguh dgn manisan arab nih, baklava. Dah 3 pack aku mkn, manis giler tp lama2 rs cam sedap plak.xble mkn selalu nnti takut kena kencing manis. Arituh ada try buat skali igt ble la buat yg kurang manis, tp i nih terlebih pandai cikgu ckp guna butter unsalted i belasah je apa yg ada dlm peti ais salted hasilnya jdla baklava masin,ngehngeh...aku pn xmakan. Sudahnya esok tu gi beli lg 1 pack baklava lepas gian.
Gambar dr swansweet.com.au