Sunday, 9 August 2009

Anak

Seminggu dua nih mood malas aku diparas maksima. Malas nk bgn pg (wlpn aku ble terpacak pukul 5pg kat dapur,sampai kul 7.00 pn xsiap masak jgk byk selingan sampingan bila dua org tu dh bgn tdo, cit alasan last2 aku past kat hb suh sambung masak), mls nk masak (aku dh xtahu nk masak apa xlalu nk mkn), malas nk siapkn bdk ari2( mmg mencabar bila nk mandikn diaorg pg2 nsb baik adik xbyk sonyeh sgt, tarik tgn masuk toilet ikot je wpn mata xlepas pandang tv, malas nk keja (kaki i dh lenyuh nyah tp misi i xkomplet lg),dan byk lg i mls nk pikirr...dah. Maira dan adik Haziq skrg dgn karenah masing2 yg bisa membuat aku meroyan,hahaa... Pening kepala, bila dok dengar si kakak menangis bila kehendak xdipenuhi. Keras kepala mmg sebijik mcm aku,huhuu..Xtahu la aku nk disiplinkn mcmmna lg. Tiap2 minggu kena ada upah dia nk apa sbb kalau ikotkan dia nk dok umah je xmau pg umah mommy(panggilan utk babysitnya).Adik plak menyusu memanjang sib baik aku xdok umah seharian kalau x kompem 24 jam, malam pn tdo atas mama dia. Xsampai ati aku nk berhenti bresfed dia, dh 2thn nntila slow2.Manja sgt ke anak2 mama nih, tp aku rs xpn. Semoga aku terus diberi kesabaran dlm membesarkan anak2 ku ini dan mendoakan agar mereka menjd anak2 yg soleh dan solehah.Credit to mak2 kt yg surirumah tu, mmg ptt la kalau diaorg kuat membebel, mna xnya sehari suntuk kena layan karenah anak2. Patut kasi pakej bercuti tenangkan minda tiap tahun,ehehheh...ada makna nih

Nih gambar lama sethn lepas. Nyaris2 anak2 aku ini xde baju raya thn nih. Sib baik ada SIL yg tukang jahit hrp2 sempatla dia selit jahitkan baju bdk berdua nih utk thn nih. Kalau x ada yg jd incredible hulk lar senteng sna sni. Aku ngan hb lak recycle baju kahwin dlu, gilos dh dkt 6thn baju tu, tp masih elok lg, wpn masa nk pack dtg sni 2thn dlu aku terlupa bwk suar baju melayu hb tu,kihkihhh... tp dia ckp xpe ble pakai ngan jean musim sejuk pn, ya ampunn binimu ini bkn sengaja nk boikot,ngehgeh.. Anyway aku dh berjaya laksanakan misi a.k.a tanggungjawab ganti puasa tertangguh aku 18 hari tu, yes! misi komplet. Mcm xcaya je dgn gaya aku berpuasa nih, hehee... byk trial2 yg gagal sebelum nk dpt satu ari penuh tu punyalah susah. Untung2 aku dpt berpuasa penuh lg thn nih,sbb so far dh 2thn aku xperiod sbb bresfed adik Haziq, heran makcik.