Thursday, 9 July 2009

ok or ko ?Hahaa...


Sumber gambar:google
Aku stress. Tensenya hidup seorg kuli lg dinegara org. Tensen dgn member sekerja yg berbangsa Arab nih. Does language really matter? Of course la sbb diaorg ckp bahasa arab aku xfaham, nk mengumpat aku dpn2 pn no hal. Adakah krn aku yg keras kepala atau sbb ln,hahaa...Tp ada seorg hamba Allah nih mmg xngam dgn aku, lebih ke musuh dr kwn. Dlu org ln tp skrg budak tu dh ok nih org ln pulak. Suka buat org bengang suruh itu ini dgn biadapnya. Nak suruh itu ini aku xkisah no hal tp kena la beradab bkn hingga buat org marah dan menyampah. Kalau ikutkan hati nk aku cabut je dr situ tp bila kupikir pikir balik sungguh xberbaloi dan bodoh nk benti sbb sorang. Kalau sbb bos mengelat xbyr gaji tu logik jgk la, lalu aku cuba bertahan jgk. Tp sampai bila xdpt aku jangka.Aku bosan.

Monday, 6 July 2009

Dua minggu sudah

Sudah dua minggu kak Sapura sekeluarga pulang ke Msia (for good). Aku mendoakan segala yg terbaik utk mereka. Sudah dua minggu jugak Maira xjumpa kwnnya yaya. Sejak sebulan dua lepas mereka nampaknya akrab. So bukan Maira aje yg rs aku pn rs sedih jgk sbb kak Sapura mmg byk membantu aku menjaga Maira dan adik. Ketika aku amat2 memerlukan bantuan buntu mencari babysiter dia sudi membantu, sungguh aku sgt2 berterima kasih padanya. Ramai kawan2 yg menghantar mereka sekeluarga ke airport, sedih dan sebak moga dipanjangkan umur kt dpt berjumpa lg di Msia. Terima kasih jg buat babysiter yg br krn sudi menjaga anak2 ku.

Dua sekawan yg br nk akrab