Sunday, 17 May 2009

Trip 2-3miggu lps.

Entry jln2 amik angin hujung 2-3mggu lps. Ke Mandurah dlu then minggu kedua berikutnya ke zoo. Dah lama xbawak Maira gi tgk animals nih, dia mmg suka tgk benda2 camnih. Adik pn xkurang excitednya mcm br lepas kandang,penat mengejar.







Ada byk lg gambar tp nntila aku upload leceh skt nk kena kecikkan fail dlu, bakinya ada jgk dlm fp aku.

Monday, 4 May 2009

Bodoh

Entry utk melepaskan marah lg. Tp dh lama berlalu sampai rs marah pn dh hilang. Bagus jgk la atleast dpt la aku menaip kata2 dgn selembut mungkin dan penuh rasional,krn kalau nk diikutkan rs anginnya aku hari tu mau terbalik laptop nih aku kerjakan,hehee gurau je. Agaknya blog ini mmg dicipta sebagai tempat melepaskan geram mcm radio era tu selain berkongsi cerita suka dan duka. Semua nih angkara org putih yg segelintirnya mmg mcm kepala otak letak kat lutut. Nasib baik jgk memikirkan aku nih menumpang tinggal di negaranya so redha aje la walau dihati menyumpah seranah. Kalau kat Msia mmg masak ler kena gesel kete tu. Agaknya mmg nasib aku xbaik ptg tu terjumpa mangkuk hayun mcm nih. Mungkin seorg 2 mcm nih aku xnak buat kesimpulan harap2 begitulah. On the way nk pg amik anak2 sampai kat traffic light kena lampu merah so kami pn berhenti la dgn berhemahnya. Masa tu kenderaan dr jln bertentangan bergerak perlahan, kira jem la.Aku dh agak dh sbb wpn lampu hijau kat dpn tu tp sbb jem kete still xdpt nk cross traffic light tu, melainkan kena stop kat tgh2 traffic light. So bila dh namanya degil nk jgk jln so bila kete dr arah lg satu tu dh ble jln kr block la. Ada faham, kalau xfaham tu pandai2 la. Maka mangsanya kitaorg nih, lampu dh hijau tp jln kat depan kena blok oleh pemandu2 bodoh nih yg xreti nk pikir. Aku tgk belakang mmg sah kete buruk aku je kat situ. Ptt la korang xheran. Alangkah bagusnya kalau ada kamera kat traffic light tu. Biar dia amik gambar korang dari sumer sisi. Sampai ler lampu hijau tukar jd merah dan kete2 lain pn dh que kat belakang aku pn, still x ganjak2 jgk. Kot2 nk mintak maaf jeling pn diaorg xberani terus tutup tingkap lg adalah. Yg aku herannya sebijik kete pn xde hon, confius aku masa nih la logiknya nk hon sbg ingatan nk tegur, bukan masa org tgh masak kat umah dun dam dun dam korang nak ketuk pintu,ishh... lari topik pulak. .eii. geram pulak bila aku igt2 balik nih. Anyway masa tu mmikirkan aku sbg muslim cuba kawal amarah walau pn aku ada suruh hb gi gesel je kete dpn tu,hahaa... kalau makluk nih turun kl tahulah nasibnya. Lps dh terlepas lampu hijau tu ok la, tunggu lg dgn sabarnya, tup2 bila time kete dpn nih jln lampu dah nk tukar merah pn ada lg mangkuk hayun yg nk hadang jln mmg xsedar diri btlla diaorg nih .Masa tu mmg hb dh hon la giler ker zaman bila pulak aku nk jln mcm nih.