Thursday, 19 February 2009

iphone


Ini adalah sambungan dr entry dilema iphone aku yg lepas. Minggu nih hati aku berbunga2 sbb one of my angan2 dh jd kenyataan. I dh dpt iphone idaman beserta stationnya,heheee....tq laling. Part yg aku suka ttg hp nih bila tgk GPS satelit. Ble letak addr umh di kl then dia tunjukkan gambar satelit. Nampakla bumbung umah tu,huhuu.....terasa dekat rindunya aku kat Msia.

Friday, 13 February 2009

Rindu

Sejak blog aku hilang dr dunia maya nih kurangla masa aku dok menghadap komputer. Balik keje lps bersihkan diri dan selesai urusan rumah dan anak2 aku lepak dpn tv je. Ada jugak luang masa check email dan lawat blog member2. Rindu...itu aje ungkapan yg boleh digambarkan ttg perasaan aku skrg. Satu perasaan unik yg xpenah aku rs sblm nih. Ddulu masa xberblogging aku xrs kekurangan kalau xbukak internet. Skrg aku jd xkeruan, membantutkan hasrat aku nk quit blogging sejak 2-3 minggu blog aku hilang. Member2 blog pn ramai dh delete blog hamba dr list,kekehh...Xtahu la tgn aku nih gatal sgt menekan xbc dulu lebih2 lg kalau arahan pjg2 tu konon dh fhm itulah padahnya. Tp berkat skill aku menggodek komputer dpt jgk cr balik. Frust jgk sbb dh hilang semuanya sblm tu. Rindukan blog aku dan member2 blogger semua. So bila bc blog kawan2 perasaan mahu kembali berblogging tu memanggil2 mcm ada chemistry pulak. So dibawah ini adalah gambar kitaorg pg crabbing 2-3 minggu lps dh lama terperap rumah kepala jd tepu. Crabbing adalah di antara aktiviti yg mesti dibuat utk sesape yg dtg stay sini, rugi susah nk dpt kat tempat ln. Kos nk masuk teluk tu percuma cuma kena kuar duit Aud20 utk beli satu sauk nk tangkap ketam tu. So depend kerajinan masing2 la nk tangkap bape ekor tp make sure ikut kriteria saiz yg dibenarkan kalau x masak ler nk byr fine. Ranger ada di mana2.Masa ktorg tgh lepak tu ada ranger dtg check tgk hasil tangkapan kitaorg.


Mujur jugak xde ketam saiz kecil masa tu sbb kitaorg dh selamat goreng and makan lunch,heheee....nasib baik. Hari tu aku xteringat nk sapu sunblock habis sunburn semua masa kat sna xnampak balik umah br perasan.Sampai mengelupas la Maira nya. Adik pn tdo kepanasan dlm keta sbb dh xtahan nyantok.Kitaorg xmandi manda pn kat sni, wpn airnya jernih dan cetek paras lutut. Ada ketam xberani la kaki aku dh bape kali kena gigit ketam habuan terpijaknya. Padanla kasut pn xpakai. Byk kuda padi dtg mandi katsni dibwk ownernya. Comel sgt kecik je. Tuannya pn friendly sgt kasi ktorg bergambar.