Thursday, 20 November 2008

......

Xtahu la apa nk jd dgn blog aku nih. Cuba nk tukar template alih2 camni jdnya. Biarla dulu malas aku nk kisah.Lagi 2 hari kami akan bertolak pulang ke Malaysia tanah airku. Mulanya dahulu aku enggan balik sbb mengenangkan cita2 aku nk berjalan ke tempat salji dahulu. Tp hb ttp keras hati nk balik Msia dulu br pg situ. Bukan apa xpercaya takut dia xjd bawak pg main snow nih. Tp dia dh janji akan bwk tunggu winter thn dpn so tgk aje la. Sekarang dkt2 nk blk nih aku pulak yg jd excited. Xsabar nk terbang kuar dr sempadan Australia,heheee... ddulu aku semangat sgt nk dtg sni skrg aku dh xsabar nk berambus.Perjalanan yg memakan masa 5 jam tp yg menjanjikan kepenatan. Sbb apa kami bkn landing dkt klia tp dkt singapore airport. Memandangkan tiket flight MAS yg mahal giler2 one way ble dpt return tiger air so tiger air is the best choice. Kalau duit berkepek dlm poket xpe nih tkt dh xde baki utk ke melbourne thn dpn pulak,heheee..... angan2 tu. So flight mlm sabtu, hari nih last aku keje, walhal ari sabtu ble keje lg tp xpe la kasi chance hb setel hal lab dia dulu :) Sampai pg pukul 4.30 pg, opss lupa lak time Malaysia dh xsama, maknanya pukul 3.30pg ker nih,ishh nnti aku kompem balik ngan hb. Merentas ke Malaysia naik teksi, then suruh la sesape tlg ambik pegi umah FIL dkt Air Hitam.That's it.Plan kat kl xpikir lg akan dipikirkan sblm balik nih, yg pasti raya haji kat Kedah dlu. Yahooo....

Tuesday, 11 November 2008

Sepetang di John Macmillan Park

Park nih just bersebelahan dgn library Victoria Park yg aku selalu pegi tu. Ptg Ahad lps ada family day Town of Victoria Park area ktorg duduk nih. Thn lps aku pg jugak mcm2 aktiviti kanak2 ada dan yg penting FREE :) Adik pn xketingalan nk naik jugak horse nih tp duduk dlm nih je eaa. Setia ditemani mama. Hari yg panas terik ditambah dgn lalat2 yg bermaharajalela menyukarkan keadaan. So ktorg xlama sgt terus balik.



Face painting. Kenapa monyok je muka budak nih, xpuas ati kot.
Balloon twisting
Ada macam cat x, sepesen je aku tgk sumernya cat ker lamb ke.

Monday, 10 November 2008

Ahad yg bz

Ahad lepas ktorg ada 2 acara pg dan ptg. Sebelah pgnya pegi Jamuan raya/family day (mna2 la) masyarakat Melayu Perth. Semua di invited dtg, student mahupn melayu PR(permenant resident). Tp student bape kerat je yg hadir byk PR je. Hehee... segan jugak aku igtkn ramai student, nasib baik ada 2-3 org yg kenal kalau x mahuku cabut je. Tp dlm segan2 tu bab makan aku xsegan,kahkahh....di antara org pertama yg sampai ke meja mkn. Acara diadakan di tepi sg. (sungai kat sni mcm laut), cuaca yg cantik,cuma satu je yg kurang, erkk... lalat yg annoying, hingga menganggu makan. Panas kat sni mmg xdpt dipisahkan dr lalat. Tp setakat yg aku perasan kenapa lalat nih xberminat dgn org putih? sapa ble jawab tu.


Permata hati mama.

Masa ktorg sampai diaorg lelaki tgh main sepak takraw, sandara zaikhan pn ada tu.
Adik yg xdiam walau sesaat.

Friday, 7 November 2008

Wafer

Menu brekfes ktorg ari nih, homemade wafer. Cari kat Kmart semalam maker nya. Minggu nih ada less 20% utk certain brg electric termasuk ini. Mmg dah lama cadang nk beli tp mahal sgt rasa, ini pn mahal jugak tp aku mmg dah xtahan sgt sambar je la. Not bad jugak rasanya ble la buat salah satu menu brekfes.

Dah mati akal nk masak apa brekfes memandangkan sumer kena buat sendiri. Sesuai sgt utk org mcm aku nih sumer nk cepat, jimat masa dan tenaga :)

Tuesday, 4 November 2008

Dilema iphone

Huhuu ...aku dlm dilema. Mengenangkan hp ku yg dah berbalut getah, dek kena hempas dgn adik asyik nk on off ikut suka je, dan mengenangkan iphn itu yg sungguh menawan kalbu, hatiku jd xkeruan. Perlukah aku sambar je iphn tu kat kedai atau bertahan aje dgn hp yg ada. Kalau ikut dr kepentingan rasanya hp yg ada nih masih boleh berkhidmat lg wpn berikat getah cuma tak sesempurna dlu.Lg pulak iphn yg dipasaran perlu dibeli dgn line sekali, dgn package yg ditentukan. So untuk pengguna bijak sepertiku ini kredit topup $50 pakai 6bulan tu kurang bijak la sikit. Hehee...mcm xcaya je kan aku ble pakai sampai 6bln 50 je, tu pn xtau nk cal mna. Setakat cal hb tu bape la sgt. Last2 aku suh hb je pakai kredit yg ada tu. Sbb package yg ada utk iphn nh min $49 sebulan. Mati akal aku nk abiskan kredit nnti. So pikir punya pikir wpn aku xexcited sgt dgnnya sbb ada sorang lg dlm umah nih lebih excited lg, tunggula dlu. Kot2 hati terbuka nak beli. Dkt krismas nih mesti xde stok. To Samsung M300 aku masih setia dgn mu.