Tuesday, 15 July 2008

Demam tie rack

Hahaaa.....cantiknya aku rasa klau dok imagine muka aku cam model tudung tu,kihkihkk..masuk bakul angkat sendiri. 2-3 minggu nih kepala aku xtenteram betul asyik dok igt tudung tie rack je.Aku ada 2 je dlm simpanan tudung nih, present dr pakcik ms blaja kat luar negeri dlu (sbnrnya satu tu kak long punya aku sebat, buat mcm hak sendiri).Tudung merah tu la aku ganyang selalu sbb klau aku suka mmg klau bole ari2 nk pkai je. kalernya class gitu,kihkihh yer ker. Nnti satu ari aku nk pkai pesen mcm model nih, tgh survey tudung nih, claim kat hb.Youtube nih aku dpt dr blog mesya.




Sunday, 6 July 2008

Me..

Mak oii...malasnya nk update. Sejak kebelakangan nih tahap kemalasanku di paras maksima. Walaupn ari2 balik keje awal xsampai 4jam pn, tp malasnya rasa. Sejuk2 nih tido pn sedap. Seksanya nk bgn tdo pagi2 tu best klau brselubung bwh selimut je, tp adik dengan Maira nh dh mcm jam loceng hari2 pkl 5pg dh bgn, dipaksanya aku bgn anyway mmg kena bgn pn. Entry nih khas utk menjawab tagging org di sna nun, cik vogue kt.

Nama timang-timangan oleh orang tersayang?

Waya.. digunakan ms aku kecik2 dlu ant. adik beradik dlm family. Nama yg aku selalu guna utk membahasakan diri, member2 dan org lain xtahu. Ada sorang je member yg panggil aku dgn nama nih. Selain dr itu adik beradik ln panggil aku kak ngah, sbb aku no 2 dlm keluarga.


Anda seorang yang?
Personaliti aku xbyk berbeza dgn zodiac pisces. Byg ramalan dlm bintang tu ada pd aku. Sensitif, kalau syg, sgtla syg kalau benci tu, sgtla benci, mudah kasihan...etc...

Insan teristimewa
Kadang2 aku akan jwb anak2 1st then hb. Walaupun aku tahu anak2 semakin meningkat dewasa semakin jauh dr kita. Hb akan sehidup semati dgn kt. Anak akan mempunyai family sendiri dan life sendiri. Namun mereka la teman aku di masa duka dan bosan. Cium anak dpt menenangkan aku. Setiap hari atleast sekali aku pastikan aku perlu peluk anak2 ku. Menunjukkan sygnya ibubapa pd mereka, so dh besar nnti mereka akan igt setiap perilakunya terhadap ibubapa.

Makanan dan minuman kegemaran saya?
Bihun sup utara, nyumnyumm..sedapnya. Minum aku suka milo ais or tes ais. Err buah xnak tanya ker. Kempunan aku nk makan rambutan. Balik Nov nnti xtahu la ada musim ker tak. Ari tu aku dah sebat durian, siap repeat lg. Kat sni durian yg ada di certain2 oriental shop diimport dr Thailand & difrozenkan dlm peti ais. Sedap jgk frozen2 pn xble nk demand2 sgt. Durian kawin tu.Mahal toksah ckp la duit sni kan.


Warna kegemaran?
Ntahla rasanya macam semua je aku suka, kejap biru kejap pink kejap coklat, asal yg jgn striking sudah.

Lagu kegemaran?
Everlasting love-Gerald jolling, matahari-amuk & sacrifre-elton john sbb setiap lagu ada sentimental valuenya sendiri.

Siapa yang selalu buat saya gelak?
Adik Haziq dan kakaknya.


Sikap yang buat saya tertekan?
Bila balik keje penat tgk2 umah selerak rs mcm nak nangis je, bila kita ckp org buat xlyn, etc

Tiga perkara yang selalu ada dalam beg?
Err handbag ker nih,ngehhngehh...sorry err kt xbwk handbag. Wallet masukpoket je. Ada 2 kat umah handbag tu, tp itu klau nk bergaya je,hehee.... selalunyer kt xpyh pegi tempat2 nk glamer nih, pendek kata xpegi mna2 lar.


Kali terakhir anda beriya-iya menangis?
Emmm...masa dok Srwak dulu kot. Hehee... selang 2-3 ari lar amuk. Mcm nk giler rasa xde life, xde keje, xde kwn, xde $, menghitung hari je nk trn kl.
Ari2 menghadap dinding umah je. So tiap 3bln aku akan trn kl amik semangat. Kat sni mmula dlu ada gak amuk bila kebosanan brmaharajalela, skrg since dh keje nih intention aku dh ln, igt nk cr $ je,hehee...... masa dpn beb.

Perkara paling lucu atau memalukan dalam hidup anda?
Masa pegi bercuti kat PD dulu 2007 before dtg sni. Tido satu mlm kat Sri Malaysia. Mlm time tu ktorg nk trn mkn mlm kat luar, hb dok menunggu dlm kete kancil,hehee... aku nih dgn serabutnya kepala blur gitu sbb Maira dok meraung nak apa ntah silap gi msk kete org lain. Kahkahhh.....malu siut kete org tu pn kancil jgk. Kebetulan org tu pn dok tunggu org jgk. 'Err kak salah kete lar' ngehngehh...

So bg meneruskan larian ini,hehee....dgn ini sy melepaskan baton ini kepada Een, Syikin, Ct Khuzaimah, Ummi Hannan etc.