Sunday, 25 May 2008

Dugaan datang lg...

Syukur akhirnya dpt juga aku ubah template blog lamaku kpd rupa yg br. Xsuka aku template kosong mcm dlu tu. Sbgai tukarannya terpaksalah aku korbankan eksesori blog lama. Rugi2.... nk dpt balik bole tp kena guna template terhad dlm blogger jer. Sudahnya mulalah dr zero balik. Xpe...xpe no hal. Post kali nih aku nk luah perkara2 yg berputar2 dlm kepala otak aku nih. Mmg aku mcm nih kalau isu anak mmg aku sampai susah nk tidor memikirkannya.Aku sangkakan dah setel isu jagaan anak, rupanya timbul balik. Sudahnya timbul balik idea aku nk cari penjaga baru. Segalanya berjalan lancar tp sejak dua menjak ini penjaga yg lama kerap sgt meminta excuse krn berbagai urusan, so xdpt la aku nk mencari pengganti di saat akhir. Kalau ikotkan hati mmg aku nk berenti je keje nih, mmg xglemer,hehee...tp xble...xble aku ada sasaran jangka pjg utk ini. Matlamat yg aku perlu capai setahun dua lg. So aku stickkan kepada itu, terpaksalah aku gagahkan jua. Mmg mhl childcare kat sni, sbb aussie sni sumer ble claim balik ngan government so lantak la mahal mna pn, mmg diaorg mampu. Masalah ngan golongan ln mcm aku nih la. Selalunya member2 kat sni kebanyakannya import sedara mara dr msia dtg dok sekali. Pada aku xperlu sbb aku bkn keje fulltime opis hour tu. So kena cr alternatif lain la yg mampu. Pendirian aku ttp sama asal jgn kos menjaganya lebih dr atau sama dgn apa yg aku dpt,br dikira berbaloi. oklah...stop pasal tu gudluck for me utk mencari nanny. Nih nk citer pasal kurma pulak. Penah dengar x tentang date JORDAN RIVER. Date nih appearence nya tersangat la cantik, sedap sure nyer. Kat kedai arab aku keje tu ada jual date nih. Mmula aku xtahu tp bila ada customer tanya date nh dr mna aku pn belek2 la kotak dia. Belek punya belek AkhiRNya tahu la aku date nih sebenarnya dr ISRAEL. Terkejutnya aku tanya la kat tokei tu, tahu ker dia asal mna date nih. Rupa2nya dia pn xtahu dr israel. So sama2 la kt memboikot produk israel sebagaimna kt memboikot israel. Kesan kekejamannya kepada penduduk islam palestin.

Sunday, 4 May 2008

Huhuuuu..sedehnya makcik

Arghhhhh gerammnya,tula tangan nih gatal sgt. Baru terasa nk tukar angin dek terpesona dengan template2 cantik dr website2 lain, alih2 template ke mna blog aku pulak dah jd cenggini,huhuuu buruknya. Camna ler skrg abih dah aku punya widget i'm online, webcounter, link2 member2 ntah apa2 benda alah lg hilang ntah ke mna, menyesalnya makcik. Mmg xdpt nk balik2 dengan widget2 lama tu, dah sudahnya aku kena start dr zero balik.